La Catalunya Central ha rebut aquest 2019 gairebé un milió d'euros destinats a millorar la competitivitat de les seves destinacions turístiques. Així ho va afirmar ahir la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

En concret, a la Catalunya Central es van atorgar els ajuts a l'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, que va rebre 192.334,64 euros destinats al projecte Actuacions per al foment territorial del turisme a la vall de Lord; al Consell Comarcal del Berguedà, que va rebre 400.000 euros pel projecte Foment del Turisme Cultural a la comarca del Berguedà; i el Consell Comarcal d'Osona, que va rebre la mateixa quantitat pel projecte «Osona: paisatge, tradició i cultura». A nivell de tot Catalunya l'any 2019 un total de 20 ens locals van rebre 6 milions d'euros en aquests ajuts.

Chacón també va anunciar que de cara a aquest any la Generalitat augmentarà el 50% els ajuts dels plans de foment territorial del turisme, ja que passaran a tenir una dotació de 10 milions d'euros. Chacón també va explicar que enguany, «per afavorir la presentació de propostes de petit format, la inversió mínima del projecte passarà de 350.000 a 300.000 euros». La subvenció serà del 50%, com en les edicions anteriors.