Mònica Terribas va arribar ahir puntualment a les quatre de la tarda a la plaça de davant de l'ajuntament per rebre la bata de Carnaval de mans del Carnestoltes d'enguany, Jaume Porredon. La periodista va ser anomenada ahir la matarruc d'honor de la cinquantena edició de la festa referència a Solsona i la directora i presentadora de El matí de Catalunya Ràdio va participar en el programa que la ràdio municipal Solsona FM va dedicar al Carnaval de la ciutat on diferents col·laboradors van explicar-li alguns dels secrets d'aquesta festa.

Terribas va estar tot el dia acompanyada dels seus pares i familiars propers i amb ells va poder gaudir d'alguns dels actes més reconeixibles del Carnaval solsoní.

La 50a matarruc d'honor va mostrar-se molt orgullosa d'assolir aquest paper en una edició molt especial i va assegurar que «el sentit del Carnaval de Solsona és el fet de posar-nos la bata col·lectiva per la raó que sigui i ser capaç de viure mirant-se als ulls i passant's-ho bé». «Massa sovint oblidem de posar-nos la bata perquè anem disfressats de la nostra pròpia identitat. Tots formem part d'un col·lectiu sense el qual no seríem res», va afegir Terribas en el programa dedicat a ella.

Ja al vespre, Terribas va ser l'encarregada de penjar el ruc del campanar de la Torre de les Hores mentre els solsonins entonaven la cançó «A Solsona bona gent».