24 de febrer de 2020
24.02.2020

Els infants prenen la iniciativa del Carnaval solsoní

Gairebé tots els actes de la festa es concentren en format infantil en un sol dia

24.02.2020 | 15:47

Dilluns és el dia que el Carnaval de Solsona dedica als més petits i aquests han respòs amb una gran assistència amb centenars de nens i nenes en tots els actes d'aquest matí. La jornada compta amb la gran majoria d'actes que formen el programa del Carnaval però tots ells acumulats en un dia. A més, els protagonistes de la festa dels grans es converteixen en nens i nenes durant aquest dia.

El dia ha començat amb l'arribada del rei Carnestoltes al Portal del Pont que ha estat precedit per les carrosses que també van fer acte de presència durant la rua de dissabte. Amb l'animació de Pepsicolen, el Carnestoltes Infantil d'enguany ha rebut la clau de la ciutat de mans del Carnestoltes adult acompanyat de les autoritats, els bufons i els petits dansaires del ball de bastons.

Després de la pujada amb els gegantons ha arribat el moment del sermó a la Plaça Major en el qual s'han reivindicat millores en els centres educatius de la comarca com l'ampliació de l'escola de Lladurs així com conscienciar a la gent sobre el canvi climàtic. L'edició d'enguany també ha presentat una novetat que ha estat la bramada infantil a càrrec del jove Gerard Rodríguez que va guanyar un concurs per dur a terme aquest tradicional acte de la festa que consisteix en imitar la bramada d'un ruc.

Posteriorment ha arribat el moment dels ballets de les diferents figures de la imatgeria solsonina que hi ha en format petit per tal que els nens i nenes també en puguin gaudir. La sorpresa ha arribat amb el ball del Xut petit que ha rebut una corona de part del Xut Gran i que li ha col·locat l'excarnestoltes, Elis Colell.

El matí de dilluns ha finalitzat amb la penjada del ruc infantil que també ha omplert la plaça del ruc per veure com el Carnestoltes Infantil feia pujar el ruc fins a la part alta del campanar de la Torre de les Hores d'on ha quedat penjat juntament amb el ruc gran. A més, tot i que s'ha fet esperar, el ruc ha acabat pixant i mullant als assistents que tenia a sota.

La jornada continua aquesta tarda amb el concurs de disfresses a la Sala Polivalent i el Correfoc Infantil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook