L'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar) ha desenvolupat una nova guia d'acollida per tal que tothom qui vagi a viure al territori disposi d'un document que concentra la informació necessària que cal conèixer sobre els tràmits que s'han de dur a terme per empadronar-se i obtenir la targeta sanitària, les dades de contacte i els horaris dels ajuntaments; els serveis mèdics, l'escolarització d'infants i joves; altres serveis relacionats amb l'habitatge, la feina, la formació de persones adultes, els serveis socials, l'assessorament jurídic, en gènere i igualtat, i recursos de lleure.

En la guia, anomenada «Et donem la benvinguda a un territori tranquil on passen coses grans...», s'hi resumeix «tot el que les institucions locals poden fer per la ciutadania, s'hi dona orientació sobre els primers passos administratius que necessita fer qui s'estableixi a la zona i s'hi donen claus sobre el que ofereix el territori», expliquen des del Punt Empresa de l'Adlsolcar que es va crear recentment. Amb aquest document es dona resposta a la demanda del sector empresarial per facilitar informació bàsica a tothom que arriba al Solsonès i a Cardona, o que té la intenció de fer-ho.

Fins ara s'han editat 200 exemplars de la guia en format paper, que s'estan distribuint entre els ajuntaments, els serveis socials i empreses. Qui en vulgui en pot sol·licitar per correu electrònic a info@adlsolcar.cat. També es pot descarregar en línia a diferents webs, com per exemple el de la mateixa agència.