La Fira del Trumfo i la Tòfona que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Solsona ha fet el ple. Tant els productors de patates d'Odèn com els set cellers que han participat a la Festa del Vi i els responsables dels tastets coincidien a qualificar aquesta edició de la fira de «molt bona»; i malgrat que cal fer una valoració en fred del certamen, tot indica que ha estat la Fira del Trumfo més reeixida de totes, i ja en són setze.

Enguany, l'organització de la fira, el Consell Comarcal del Solsonès, ha fet una aposta per la música en directe a la plaça del Camp (un DJ dissabte i una banda de swing ahir) que ha contribuït a l'èxit d'aquesta mostra alimentària. A més a més, també s'ha donat un nou impuls a la Festa del Vi que des de fa cinc anys complementa la venda de patates i que enguany ha portat a la plaça del Camp set cellers, dels quals quatre eren de la mateixa comarca del Solsonès, en un reconeixement de l'organització a les creixents iniciatives comercials que sorgeixen en el món de la viticultura.

Premi Bufet

La sala de plens de l'ajuntament va ser l'escenari de l'entrega del Premi Bufet, que aquest any, i coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, s'ha concedit a Rosa Simón Espuga, de Ca l'Obach de Llinars, a Cambrils. L'acte va ser copresidit per la presidenta del Consell, Sara Alarcón, i el regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner; i en la glossa es va mencionar la seva infantesa «de dur treball i austeritat», les anades a l'escola en un trajecte de mitja hora a peu i el reconeixement «al treball silenciós i ferm».

Per un altre costat, l'actuació de tribut al Beatles del Teatre Comarcal el dissabte a la nit va omplir la sala, i va arrodonir així la fira.