Aquest dimecres la Policia Local de Solsona ha començat la recollida de 600 mascaretes casolanes confeccionades per la cinquantena de voluntàries que han respost a la iniciativa ciutadana per proveir material de protecció a l'Hospital Pere Màrtir Colomés, la Xarxa de suport mutu i altres col·lectius de serveis essencials. Aquesta xifra creixerà a partir de dijous. Així mateix, aquesta setmana l'empresa Fytisa farà una donació de 2.000 unitats.

Des de l'Ajuntament i l'Agència de Desenvolupament Local, que coordinen la recollida de mascaretes i la seva distribució, es fa un agraïment a tothom que d'alguna manera ha fet una aportació o participa en aquesta iniciativa: Fytisa, Granja Godall, Jieqiao Ni, Pentex, Xarxa de suport mutu de Solsona, Isa Domene, Laura Merino (Cucapica), Mans i Mànigues, Micuxú i les nombroses voluntàries que aprofiten el confinament per cosir-ne a casa.

Aquestes mascaretes no estan homologades, però sí que representen un suport per a l'autoprotecció del contagi de la COVID-19. Les persones que hi vulguin col·laborar han de trucar al telèfons 686504891 o 690872694 de dilluns a divendres abans de les cinc de la tarda i omplir un formulari en línia a https://bit.ly/2WyFLyc. La recollida la centralitza la Policia Local seguint totes les mesures de protecció i sense mantenir contacte amb les cosidores, que deixen les mascaretes en bosses a l'exterior del domicili.