27 de abril de 2020
27.04.2020
Regió7

Adjudicades les obres que dotaran d'una nova sala el Museu Vall de Lord

Constructora Auxiliar d'Obra Pública durà a terme la rehabilitació del monestir per 112.801 euros

26.04.2020 | 23:32
Adjudicades les obres que dotaran d'una nova sala el Museu Vall de Lord

La Generalitat de Catalunya ja ha adjudicat les obres de la tercera fase de la rehabilitació del monestir de Sant Llorenç de Morunys, que dotaran d'una nova sala al Museu-Centre d'Interpretació Vall de Lord. L'empresa Constructora Auxiliar d'Obra Pública serà l'encarregada de dur a terme el projecte que tindrà un valor de 112.801 euros amb IVA.


Tot i que la rehabilitació del monestir de Sant Llorenç de Morunys es va iniciar l'any 2004, aquesta fase està dedicada, entre d'altres aspectes, a fer créixer l'espai visitable del Museu-Centre d'Intepretació Vall de Lord. L'actuació també inclou la construcció de lavabos públics, ja que fins ara no n'hi havia, i adequar una planta de l'edifici propietat de la parròquia de Sant Llorenç de Morunys.


Com en les dues darreres fases, les actuacions van destinades a potenciar aquest edifici com a reclam i generador d'activitat al municipi de Sant Llorenç de Morunys i la Vall de Lord, amb millores al museu i a les propietats parroquials.


Pel que fa al cost del projecte, la Generalitat de Catalunya cobreix un 50% del cost total de l'obra. Un 25% més està subvencionat per la Diputació de Lleida, mentre que la resta es divideix entre l'Ajuntament de Sant Llorenç, la parròquia de la vila i el bisbat de Solsona. L'alcalde de Sant Llorenç de Morunys, Francesc Riu, assegura que, tot i que la intenció era començar les obres a principi del mes d'abril, l'estat d'alarma ha trastocats els plans establerts i assegura que encara s'ha de planificar l'inici de l'obra, que té una durada prevista de sis mesos, tenint en compte que s'ha adjudicat recentment


La primera fase de la rehabilitació del monestir va consistir a adequar l'estructura, que estava en molt mal estat. Un cop assegurada l'estructura, la fase següent va consistir en l'adequació de diferents espais per destinar-los tant al museu com a a la parròquia

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook