La regidoria de Medi Ambient de Solsona vol ampliar el control de la població de gats de carrer mitjançant colònies situades estratègicament a diferents punts del municipi. Els dos darrers anys se n'han implantat dues, una al barri de Sant Agustí i una altra a la urbanització de la Cabana d'en Geli. La tercera es farà esperar fins que hi hagi prou voluntaris que ajudin l'Associació en Defensa dels Animals de Solsona (ADAS), encarregada de fer-ne el manteniment i alimentar els felins.

La tercera colònia controlada de gats es preveu que pugui instal·lar-se en un punt proper a la zona de l'avinguda de Sant Jordi, però fan falta persones disposades a dur-hi el pinso amb què s'alimenten els animals. D'aquí que tant Medi Ambient com l'ADAS facin una crida al voluntariat. Igualment, la protectora insisteix en l'adopció. També fan falta particulars disposats a cedir espais a l'Ajuntament per estendre la mesura a altres indrets.

Recentment la colònia de la Cabana d'en Geli s'ha traslladat a un solar municipal, trasllat que s'ha aprofitat per millorar-ne les instal·lacions.