Els propietaris del comerç minorista de Solsona s'han llevat avui amb més ganes de treballar que mai. L'obertura de bona part dels establiments de la ciutat gràcies al canvi de fase del Pla de Desconfinament ha fet que algunes persones hagin sortit al carrer ja sigui per ansr a comprar o anar a fer un cafè.

El bar restaurant El Castell, un dels més concorreguts del nucli antic, ha tardat ben poc a rebre els seus clients. Després de preparar la terrassa amb les mesures de distanciament necessàries, s'ha començat a fer notar l'ambient i les ganes dels solsonins i solsonines d'anar a prendre alguna cosa al bar. "No sé si em surt a compte obrir però millor això que quedar-me tancat a casa", afirma el propietari del local, Miquel Riba. Tot i això, molts bars i restaurants continuen amb la persiana tancada fins a nou avís.

Pel que fa als comerços, molts d'ells obrien avui per primer cop des de fa setmanes amb ganes però incertesa per saber si la gent s'animaria a sortir al carrer en el dia en què solsona estrena un nou horari amb el tancament dels comerços a les 7 de la tarda.