L'Ajuntament de Solsona ha actuat després de les imatges de la nit de dissabte en què apareixia una important concentració de gent a l'exterior d'un establiment sense mascareta i sense respectar la distància de seguretat. Per evitar que això es torni a repetir el consistori ha fet públic un ban i un decret d'alcaldia en què, entre d'altres, es redueix els horaris d'obertura dels establiments de restauració per evitar aglomeracions de gent a les nits.

El text, que firma l'alcalde, David Rodríguez, detalla que els bars i restaurants de Solsona hauran d'abaixar la persiana dues hores abans, decisió que obligarà els locals a tancar a dos quarts d'una entre setmana, i a la una el cap de setmana. A més, també es destaca que l'incompliment de l'ordre per part dels restauradors pot comportar la retirada «immediata» de la llicència d'ocupació de la via pública per a terrassa.

En el ban, l'alcalde, David Rodríguez, demana disculpes a qui s'hagi pogut sentir ofès per les imatges d'aglomeracions en car-rers estrets que molts solsonins no han entès, sobretot les famílies de les víctimes per la covid-19, i fa autocrítica, tot i apel·lar al sentit de responsabilitat dels ciutadans i també dels restauradors. «Espero que aquestes mesures, un cop acabat l'estat d'alarma, no calguin, i tots haguem pres consciència de la situació», va assenyalar en un videocomunicat

L'alcalde va explicar que darrerament havien detectat «un cert relaxament» que havien intentat combatre des d'alcaldia en diversos comunicats. Però com que no ha sigut suficient, el batlle s'ha decantat per emetre un ban i un decret d'alcaldia amb diferents mesures per complir. Per exemple, Rodríguez recorda a la ciutadania en general que cal fer ús de la mascareta quan no es puguin garantir les mesures de distanciament per evitar la propagació del virus. I amb relació als bars, recorda als veïns de Solsona que no es poden consumir begudes alcohòliques al carrer.

El ban també s'adreça directament als restauradors i diu que també són responsables de les aglomeracions de persones al car-rer. A més de la mesura dràstica de fer-los tancar dues hores abans, els establiments hauran de mostrar «ben visible» quina és la capacitat permesa i, per tant, quin nombre de taules i cadires poden tenir a la terrassa. Rodríguez va destacar també que si els restauradors no són capaços d'impedir l'acumulació de persones al car-rer, «la seva obligació és trucar a la Policia Local perquè els ajudi a dispersar-los».