L'Ajuntament de Solsona ha actuat després de les imatges de la nit de dissabte en les què apareixia una important concentració de gent a l'exterior d'un establiment sense mascareta i sense respectar la distància de seguretat. Per evitar que això es torni a repetir el consistori ha fet públic un ban i un decret d'alcaldia en el què, entre d'altres, es redueix els horaris d'obertura dels establiments de restauració per evitar aglomeracions de gent a les nits.

D'aquesta manera, els establiments de restauració hauran de tancar, mentre duri l'estat d'alarma, a les 00.30 h de la nit de diumenge a la de dijous i a la 1 la nit de divendres i dissabte, així com en les vigílies de festius.

En el ban es recorda a la ciutadania l'obligatorietat de portar mascaretes quan no es puguin assegurar els dos metres de distància entre persones i la prohibició de consumir begudes alcohòliques a la via pública. Pel que fa als establiments, el ban decreta que hauran d'informar a través de cartells de l'aforament de l'interior del local així com de les cadires i taules que tenen permès col·locar a les terrasses.

També destaca que és responsabilitat del titular de l'establiment assegurar que no se supera l'aforament permès i vetllar per tal que a l'entorn del seu local no es formin concentracions de persones. En el cas que no ho pugui evitar, haurà de trucar de manera immediata a la Policia Local. Si alguna d'aquestes normes no es compleix, el ban contempla la retirada de la llicència d'ocupació de via pública per a terrasses.

En un vídeocomunicat publicat avui, l'alcalde, David Rodríguez, confirma que la Policia Local va aixecar acta dels fets de diumenge a la matinada i que aquesta s'ha tramès a Mossos d'Esquadra perquè s'obrin diligències des del Departament d'Interior.

Comunicat de l'alcalde de Solsona, David Rodríguez