El Consell Comarcal, el Patronat de Turisme del Solsonès i els ajuntaments de Castellar de la Ribera, Lladurs, Clariana del Cardener, Navès i Olius s'han posat d'acord per contractar els serveis d'una empresa, Solsona Experience, que s'encarregarà d'oferir informació i assessorament de les mesures de protecció i de comportament als usuaris de les zones de bany d'aquests municipis.

Els efectius, que no tindran potestat sancionadora, es distribuiran per parelles a la Ribera Salada, a la zona de l'Aigua d'Ora i el pantà de Sant Ponç. A més d'informar i assessorar repartiran fullets amb pautes a seguir entre els usuaris dels espais. La seva contractació durarà tot l'estiu.

Per altra banda, el Consell Comarcal, el Patronat de Turisme del Solsonès, l'Associació de Turisme de la Vall de Lord i els ajuntaments de Sant Llorenç de Morunys, la Coma i la Pedra i Guixers també s'han posat d'acord perquè l'associació de Turisme de la Vall de Lord ofereixi el mateix servei als usuaris de les zones de bany de la Llosa del Cavall.

Aquesta mesura, que preveu el seu finançament amb l'ajuda d'una subvenció de la Diputació de Lleida, espera ajudar a conscienciar els usuaris d'aquests espais i evitar situacions de risc.