10 de juliol de 2020
10.07.2020
Regió7

El Consell Comarcal dona llum verd a l'Illa Cultural de Solsona

La Diputació subvencionarà l'ens comarcal amb el 25% del cost del projecte

09.07.2020 | 21:40
Imatge del primer ple del Consell Comarcal celebrat presencialment

El Consell Comarcal del Solsonès va aprovar ahir en la primera sessió ordinària des de l'inici de la crisi sanitària provocada per la covid-19 el conveni de col·laboració amb la Diputació de Lleida pel finançament del projecte de l'Illa Cultural de Solsona amb els vots a favor dels consellers del grup d'ERC i el grup d'Independents i amb les abstencions dels consellers de Junts i de la CUP, que van assegurar que, malgrat estar d'acord amb l'obtenció del finançament, no estaven d'acord amb la manera d'obtenir-lo.

L'aprovació del conveni per part del Consell era indispensable per poder dur a terme l'ambiciós projecte de l'Ajuntament de Solsona i és que la funció del Consell en aquesta actuació és la d'obtenir el finançament necessari a través d'una subvenció FEDER per poder-lo dur a terme que l'Ajuntament de Solsona no pot demanar en ser un municipi de menys de 20.000 habitants. El conveni aprovat ahir estipula que la Diputació de Lleida subvencioni el 25% del projecte, uns 283.000 euros.

El projecte proposa la rehabilitació de les cases de Cal Metge Solé i Cal Manel de Solsona perquè esdevinguin un equipament amb diversos usos, els més destacats dels quals són el d'alberg juvenil, casa del Carnaval i espai de descoberta amb miradors. També es pretén garantir la correcta conservació dels immobles, ja que cal remarcar que la casa de Cal Metge Solé està catalogada com a bé cultural d'interès local per l'Ajuntament de Solsona. Aquests edificis juntament amb la biblioteca Carles Morató formaran l'Illa Cultural de Solsona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook