Solsona compta amb un nou projecte cultural que porta per nom 'La Mare Cultural' i que neix amb l'objectiu de "dinamitzar la vida cultural al Solsonès, tot posant la mirada a la natura i els productes de proximitat". La primera proposta és el festival 'La Mare', que tindrà lloc el 31 de juliol i l'1 d'agost a la Mare de la Font i a la Font de la Mina. El cartell estarà protagonitzat per les actuacions musicals de Guillem Roma, Magalí Sare i Sebastià Gris, Clàudia Cabero i Roger Mas. A més, la cita comptarà amb una mostra d'artistes plàstiques locals i amb l'exposició de l'obra escultòrica de Pau Reig. A més, es farà un tast de productes locals. Els organitzadors informen que es garantiran les mesures de seguretat derivades d ela covid-19.

Segons informen els organitzadors a través d'un comunicat, "es tracta d'un projecte d'arrel que es pensa i es desplega a casa i es caracteritza per la particularitat de servir-se de la cultura local i d'arreu". A més, asseguren que un dels objectius de la proposta és reivindicar els espais naturals de la comarca, així com les arts en viu.

Pel que fa a les mesures sanitàries per la covid-19, l'organització informa que es garantiran les distàncies de seguretat entre el públic i serà obligatori l'ús de mascaretes i de gel hidroalcohòlic.