20 de juliol de 2020
20.07.2020
Regió7

El CTFC organitza una jornada sobre el cultiu de plantes aromàtiques

La sessió forma part del Pla Anual de Transferència Tecnològica de la Generalitat de Catalunya

19.07.2020 | 23:48
Imatge d'un camp de cultiu de plantes aromàtiques

Demà a la tarda s'impartirà en línia una jornada tècnica sobre «La importància del material vegetal en el cultiu extensiu de plantes aromàtiques i medicinals», en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya. El curs està organitzat pel Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), amb seu a Solsona.

En aquesta jornada es parlarà de la importància de saber escollir la varietat més adequada per al cultiu, i és que la producció industrial de planta aromàtica i medicinal ha d'estar orientada a obtenir un producte final, ja sigui oli essencial o planta seca, de qualitat. Aquesta qualitat no només depèn del material vegetal cultivat, sinó també dels procediments de cultiu i de transformació als quals ha estat sotmès. Així, tot i que la qualitat final és la suma de molts factors, el material vegetal utilitzat per cultivar és molt important i és l'origen d'una gran part de la variabilitat del producte final obtingut.

Conèixer la varietat comercial que es cultiva és el primer pas per obtenir un producte comercial homogeni i valoritzat, tal com passa amb els olis essencials, que responen a uns estàndards de qualitat fixats per normes UNE i ISO establertes per la indústria utilitzadora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook