21 de juliol de 2020
21.07.2020
Regió7

El pressupost participatiu de Solsona prioritza la seguretat dels vianants

El consens més ampli es va donar amb la millora de tres passos de l'avinguda Mare de Déu del Claustre

21.07.2020 | 18:48
Una vianant creua la carretera a l'avinguda Mare de Déu del Claustre

L'equip de treball dels pressupostos participatius de Solsona ja han escollit els projectes que es duran a terme durant les dues properes anualitats. Així, la millora de la seguretat de tres passos de vianants de l'avinguda de la Mare de Déu del Claustre, la renovació i ampliació del nombre de papereres i el canvi de fanals d'una vorera de la pujada del Seminari són les prioritats ciutadanes que executarà aquest any el consistori en el marc del pressupost participatiu. Per al 2021, es programa la renovació de la coberta del pavelló vell.

L'acció més votada amb diferència per les divuit persones de l'equip de treball que van prendre part en la darrera sessió va ser la millora dels passos de vianants de l'avinguda de la Mare de Déu del Claustre més propers a la cruïlla amb la pujada del Seminari i el de davant de l'antic Club Sant Jordi. Amb una valoració econòmica aproximada de 23.400 euros per part dels Serveis Tècnics Municipals, l'actuació consistirà a ampliar la vorera per evitar que els vianants s'incorporin a la calçada abans de creuar. Així, s'incrementarà la visibilitat tant per als vianants com per als conductors.

També es contempla que, si hi ha pressupost disponible un cop es revisi el pressupost final de la renovació de papereres, pintar de prova un d'aquests passos de vianants de color fluorescent (2.160 euros). Casualment, en el decurs de la sessió de treball de camp, el mes de febrer passat, els participants van presenciar l'atropellament de dos vianants en un d'aquests passos propers al Centre Sanitari, fet que de segur ha condicionat la seva selecció.

Amb un import superior als 23.000 euros, l'equip de treball considera també molt necessari per aquest any instal·lar papereres noves amb tapa i de recollida selectiva tant al nucli antic com a l'exterior, en places, parcs infantils, centres educatius i altres equipaments públics. Només al nucli antic s'hi preveuen més d'una quarantena.

El projecte amb el qual es destinaran més diners serà la renovació de la coberta del pavelló poliesportiu, pressupostada aproximadament en 49.800 euros, ja que actualment presenta problemes importants de goteres. En aquest cas, es destinarà tota la partida disponible a una sola obra.

Si bé l'Ajuntament va proposar l'opció de destinar alguna partida a possibles mesures economicosocials per combatre els efectes de la covid.19, finalment es va descartar. Els assistents a l'última sessió van coincidir que els mancava informació per determinar els col·lectius destinataris dels ajuts i les necessitats més urgents a què cal fer front.

El regidor de Participació, Joan Parcerisa, va ser present en aquesta última trobada per agrair als membres de l'equip de treball el seu compromís amb el pressupost participatiu, com a representants de la ciutadania, i haver continuat treballant-hi malgrat el parèntesi forçat pel confinament. Igualment, es va comprometre, en representació de l'equip de govern, a tenir en compte les propostes que durant el procés s'han posat damunt la taula i que finalment s'han descartat, com per exemple l'arranjament de la plaça del Camp, una actuació ja recollida en el Pla de Mandat.

Aquesta iniciativa de participació ciutadana, per a la qual es va fer un sorteig aleatori d'habitants empadronats majors de 16 anys, ha tingut el suport tècnic de L'Arada i Raiels. Fer partícip la població de la definició de polítiques públiques que afectin el manteniment i les obres públiques de la ciutat i estimular la cultura de la participació en els afers i les decisions politicoeconòmiques municipals en són els objectius. Aquesta vegada s'han ajuntat dues anualitats amb una assignació total de 100.000 euros del capítol d'inversions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook