Territori de Masies celebrarà enguany la seva diada centrant novament l'activitat al Santuari del Miracle de Riner on es duran a terme diferents activitats lúdiques, culturals i gastronòmiques. Per tal d'adaptar-se a la delicada situació sanitària, la organització dividirà els i les participants en grups reduïts i independents que aniran seguint les activitats simultàniament.

La proposta d'enguany comença amb una caminada que permetrà conèixer l'entorn naturalístic i històric del Santuari del Miracle de la mà del Fermí i l'Albert del Grup Natura del Solsonès. La seguirà un recorregut de 3 visites que inclourà el Celler del Miracle, la part desconeguda de l'església del Miracle, l'exposició "A bodes em convides. El casament barroc a pagès" del Centre d'Estudis Lacetans i una visita lliure a l'Espai Barroc i Espai Natura. La diada conclourà amb un tast degustació que aplegarà una vintena de productors/es i restaurants del territori que presentaran una proposta gastronòmica basada en producte local i de proximitat.

Sota el lema "Vinifiquem emocions", el Celler del Santuari del Miracle és un projecte artesanal i lligat amb un cultiu totalment vinculat amb la natura i els seus cicles. Actualment tramiten la certificació ecològica, i també incorporen a vinya i celler pinzellades de biodinàmica.

L'església del Miracle representa un exemple d'arquitectura religiosa únic a Catalunya. En aquesta visita es descobrirà la part superior de l'edifici, desconeguda i tancada al públic i on s'obren tres grans galeries amb forma de tribuna amb balustrada de pedra.

L'exposició "A bodes em convides. El casament barroc a pagès" del Centre d'Estudis Lacetans, descobreix com es vivia l'amor i el casament a pagès en època barroca, amb pinzellades del segle XIX fins principis del segle XX. L'exposició compta amb la col·lecció particular de Màrius Codina que aporta els elements necessaris per a abastar tots els apartats tractats en l'exposició, amb una part principal dedicada als vestits i complements utilitzats en les diferents èpoques mostrades.

L'Espai Barroc situa el visitant en l'època barroca, tant en l'àmbit europeu com català. I mostra què va representar i què va comportar el barroc, en quin context va sorgir i en quin context va desaparèixer. L'Espai Natura dóna a conèixer la riquesa i diversitat dels espais naturals de la comarca del Solsonès.

El tast degustació s'organitzarà al Claustre del Santuari del Miracle i comptarà amb un menú variat format per tapes i begudes dels productors/es i restaurants.