Llobera ja disposa novament de la seva escola, després d'una reforma que ha tingut lloc durant els últims mesos. L'equipament, situat a l'edifici que també acull l'ajuntament del poble, ha millorat els espais que ja tenia però no els ha ampliat. D'aquesta manera, els alumnes de l'escola de Llobera podran abandonar el proper curs la biblioteca del poble i traslladar-se novament a l'escola del municipi.

L'esperada reforma, que es demanava a la Generalitat des de l'any 1017, ha tingut un cost de 150.000 euros i ha estat finançada pel departament d'Educació. Amb les actuacions que s'han dut a terme s'ha aconseguit eliminar barreres arquitectòniques, centrant tota l'activitat a la planta baixa, s'ha millorat l'aïllament de l'edifici, s'han renovat les instal·lacions d'aigua i llum, i també s'ha canviat la distribució dels espais amb l'objectiu d'afavorir la tasca pedagògica de l'escola.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Llobera, Maria Cardona, explica a Regió7 que «com a Ajuntament estem molt orgullosos perquè feia molt temps que no es feia una reforma a l'escola. Per al poble, l'escola és un puntal i poder haver fet aquesta reforma és un èxit perquè mantenir la nostra escola és mantenir el poble viu».

La directora del centre, Maria Àngels Taribó, també valora positivament la reforma, ja que suposa «estar més còmodes a l'escola i tenir espais més pensats per a la tasca pedagògica». En aquest sentit, destaca la nova distribució de l'escola, que fins ara constava d'una aula gran i dues de petites, que a més comportava interrupcions de les classes. Ara l'escola disposarà de dues aules més grans, preparades i més polivalents, a més de disposar de material nou per fer les classes.