La regidora i portaveu del grup Junts per Olius, Montse Giralt, va renunciar al seu càrrec en el ple celebrat aquest dilluns al vespre a l'ajuntament del municipi per «motius personals».

En un comunitat publicat ahir a les seves xarxes socials, Giralt va dir que «per motius personals em veig obligada a renunciar com a regidora i en l'activitat regular del grup municipal, i a donar pas a altres persones del grup». En el mateix escrit Giralt va afegir que «amb aquest canvi, la conciliació de la meva vida personal i familiar de ben segur que en sortirà reforçada i podré centrar tots els meus esforços a recuperar allò que més felicitat em genera».

Montse Giralt va ser la portaveu de Junts per Olius des de les darreres eleccions municipals, que la seva formació va guanyar, tot i que el pacte del grup d'Independents per Olius amb el regidor d'ERC, Josep Caelles, van deixar-los a l'oposició.

Segons van assegurar fonts de l'àmbit comarcal de Junts al Solsonès, la renúncia de Giralt només és referent a l'Ajuntament d'Olius i la seva voluntat és seguir formant part del Consell Comarcal del Solsonès. També van afirmar que seguirà vinculada al partit a escala comarcal en el futur tal com va dir ella mateixa en el comunicat publicat ahir a les xarxes socials.

Un cop aprovada la seva renúncia, la nova portaveu de Junts per Olius serà Marta Comitre, la segona a la llista del partit, i la nova regidora podria ser Sara Fernández perquè és la número 4 a la llista de les darreres eleccions tot i que des del grup de Junts asseguren que encara s'ha de confirmar.

Independents i ERC van destacar la bona feina de Giralt i el seu tarannà a l'oposició d'Olius.