Els carrers i comerços del nucli antic de Solsona acolliran, durant tota la segona quinzena del mes d'agost, un seguit d'activitats culturals recollides sota la nova iniciativa que porta per nom El Barri de les Lletres i la Música. Aquesta nova iniciativa, organitzada entre la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona (UBIC) i l'Associació d'Empresaris per al Solsonès, pretén reconèixer i donar suport als establiments locals, després d'uns mesos difícils a causa dels efectes de la pandèmia de la covid-19.

Desenes de comerços i empreses de Solsona han proposat una obra literària i alguns fins i tot s'han inspirat per ambientar el seu aparador amb el tema relacionat amb la seva obra. Les persones que vulguin descobrir de quina obra es tracta podran entrar a la botiga o empresa corresponent, demanar-ho i, per què no, comprar-hi algun producte. A més, la biblioteca municipal solsonina disposarà d'un exemplar de cada llibre que es podrà consultar, i durant tot l'any acollirà una llista de recomanacions amb aquestes obres.

La música també és protagonista

La música i la literatura també tindran els seus espais als carrers i places del nucli antic de Solsona.

Del 18 al 22 i del 25 al 29 d'agost, en horari de matí, hi haurà actuacions musicals i lectures de fragments literaris a càrrec de grups locals. L'agenda d'actuacions es desvetllarà durant la setmana del 10 al 14 d'agost. L'organització vol potenciar a la vegada el comerç i la cultura local, tenint en compte totes les mesures de prevenció de la covid-19.

La mobilitat entre els diversos punts que formen l'eix comercial de Solsona és un dels pilars d'aquest projecte, que ha estat finançat en el marc de Solsona Co. La iniciativa ha tingut la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (AdlSolCar), l'Ajuntament de Solsona, la Biblioteca Carles Morató i també el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).