06 de agost de 2020
06.08.2020
Regió7

Castellar de la Ribera arreglarà els camins afectats per les pluges de l'huracà Leslie

Els forts ruixats del 2018 van provocar que les vies que connecten diferents masies i explotacions agrícoles del municipi quedessin malmeses

05.08.2020 | 20:10
Imatge de l'estat actual del camí de can Gaspà

L'Ajuntament de Castellar de la Ribera ha posat a licitació el projecte d'execució de les obres de millora dels camins que van quedar afectats per les fortes pluges provocades per l'huracà Leslie l'octubre del 2018 i que van provocar fortes avingudes a les rieres i rius, que van incrementar els seus cabals de manera virulenta. També van provocar escorrenties, esllavissades i altres desperfectes que van empitjorar l'estat de les infraestructures.

El projecte, que es posa a concurs amb un preu de 64.000 euros amb IVA, inclou millores a 5 zones afectades. Es tracta del camí de Ginestà, el camí de la Ribera Salada, el camí de Viladrich a cal Badoc, el camí de can Gaspà i el camí de Bajona. Són unes vies que connecten diferents masies disseminades i zones d'explotació agrícola que formen part del terme municipal de Castellar de la Ribera.

El consistori considera que l'execució de les obres i treballs inclosos en aquesta memòria valorada són urgents per tal que posteriors episodis de pluja i neu no empitjorin l'estat dels camins per poder així garantir la correcta mobilitat dels habitants del municipi i dels serveis d'emergència tant mèdics com de prevenció d'incendis forestals. Segons l'Ajuntament, aquestes actuacions s'han d'executar a molt curt termini per restablir amb seguretat el funcionament de la xarxa de camins abans de la temporada de pluges i neu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook