Sant Llorenç de Morunys no tindrà festa major pròpiament dita però sí activitats culturals durant quatre dies. Fins el dilluns, 10 d'agost, es programen concerts, espectacles, acrobàcies i havaneres «amb la màxima protecció i restriccions d'ocupació», remarca el regidor de Festes, Joan Subirana.

L'Ajuntament va decidir suspendre la festa major «per evitar riscos innecessaris» i apostar per actes «fàcilment controlables». D'aquesta manera, «acostarem la cultura als veïns del poble i turistes que passen l'estiu a Sant Llorenç; i contribuirem a ajudar el sector cultural, un dels més perjudicats per la pandèmia».

Actes culturals

L'espectacle de poesia La boca descosida enceta avui el cartell de propostes culturals i lúdiques d'aquests dies a Sant Llorenç. Serà a les 8 del vespre al claustre, on els assistents hauran de portar obligatòriament mascareta i seguir l'actuació asseguts tot mantenint les distàncies de seguretat. L'ocupació és limitada, amb capacitat per a una setantena de persones.

Dissabte, a les 6 de la tarda, els nens i nenes podran gaudir de l'espectacle infantil Tombs creatius, al claustre.

A 2/4 de 9 del vespre, l'Associació de Circ del Solsonès farà una exhibició de teles aèries. Es lligaran al pont de Vall-llonga i baixaran fent acrobàcies que els assistents podran seguir des de la zona.

Diumenge, la jornada s'iniciarà amb acapte de sang a la sala polivalent, de les 9 del matí a les 2 del migdia. A les 12, audició de sardanes amb la cobla Ciutat de Solsona. Es farà al Parc de les Eres, amb capacitat per a unes 150 persones. Al mateix escenari, a les 6 de la tarda de diumenge, s'hi faran havaneres, amb el grup Mar Endins. I diumenge a la nit, a les 10, concert amb el duet Marc Anglarill i Gregori Farràs (cant i piano), a l'església. Per a aquesta actuació cal comprar entrada a l'Oficina de Turisme, al preu de 10 euros. Tot el recapte anirà destinat als Amics de l'Orgue.

Dilluns, 10 d'agost, dia de Sant Llorenç, es farà missa en honor del sant, a les 12 del migdia a l'església. L'activitat es reprendrà a la tarda amb una trobada d'acordions que començarà a les 5 al Parc de les Eres. A les 8 del vespre, tornaran a actuar el duet Marc Anglarill i Gregori Farràs, a l'església. I a la nit, doble sessió d'un concert de Jo Jet i Maria Ribot, al claustre. La primera actuació començarà a les 10 i la segona sobre les 11.

I finalment, dimecres que ve hi ha prevista una visita geològica per la vall de Lord.