Els habitants de Sant Llorenç de Morunys han programat la seva festa major amb la mateixa empenta i il·lusió de cada any malgrat els interrogants que la pandèmia ha fet planar sobre totes les festes del país.

Davant la incògnita, l'alcalde del poble, Francesc Roset, va assegurar que «els segons residents han participat a la festa com en les altres edicions». Malgrat tot, els organitzadors han eliminat del programa els actes on es preveien grans aglomeracions de gent que no podrien complir amb la normativa que obliga a mantenir una distància de seguretat. És per això que els habituals concerts de nit de festa major s'han hagut de suspendre en l'edició d'enguany.

La festa major va començar divendres al vespre amb un espectacle poètic interpretatiu a càrrec d'Alba Mascarella, La boca descosida, que va tenir lloc al claustre del monestir.

Pel que fa a dissabte, al migdia, el teatre de la vila va acollir el documental d'Irene Augé Amb un tros d'acordió, que va organitzar el casal L'estaca, una de les entitats més actives a Sant Llorenç de Morunys. Ja a la tarda, el claustre va ser l'escenari de l'espectacle infantil L'estrany viatge del senyor Tonet, a càrrec de la companyia Tombs Creatius. Al vespre, l'Associació de Circ del Solsonès va organitzar una exhibició de teles aèries.

Ahir, durant tot el matí, la Sala Polivalent va acollir una donació de sang, i al migdia la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona va protagonitzar una audició de sardanes. A la tarda, el grup Mar Endins va fer una cantada d'havaneres. Ahir el vespre estava prevista l'actuació conjunta de Marc Anglarill i Gregori Farràs a l'església de la vila.