La Diputació de Lleida assegura que els Ajuntaments de Torà i Pinós han rebut els "fons suficients" per invertir en la millora de la via que uneix els dos municipis, però creu que els consistoris "han prioritzat altres inversions". En les darreres setmanes, veïns d'aquestes dues poblacions s'han constituït en una plataforma per exigir millores a la via davant el greu estat de deteriorament. Fonts de la Diputació han assegurat a l'ACN que, entre altres subvencions, els dos municipis van rebre l'any 2018 del PUOSC de Camins de la Generalitat un total de 48.835 euros cada consistori per l'arranjament i millora de camins i pistes. A més, asseguren que l'actual Pla de Camins atorga a Pinós 20.000 euros i a Torà 22.500 euros anuals.

Els Ajuntaments de Torà i Pinós són els titulars de la carretera que uneix les dues poblacions. El tram més llarg i malmès, però, pertany a Torà (Segarra). En les darreres setmanes, veïns d'aquestes poblacions, juntament amb el consistori de Pinós, s'han mobilitzat per exigir que Torà arregli el seu tram de carretera. Els consistoris, però, creuen que la solució definitiva per aquesta carretera passa perquè la Diputació de Lleida n'assumeixi la titularitat.

Des de la Diputació de Lleida asseguren que "tot i haver disposat de fons suficients per invertir en la millora d'aquesta via en els darrers anys, els dos consistoris han prioritzat altres inversions". En concret, asseguren que del pla d'arrendaments i subministraments (2017-2018-2019), que també pot utilitzar-se per arreglar camins, Pinós va rebre 19.679 euros i Torà 23.216. A més, del Pla de Camins bianual de la Diputació (2017-2019), Pinós va rebre 6.338 euros i Torà 6.228.

D'altra banda, fonts de l'ens asseguren que el PUOSC de la Generalitat de 2018 corresponent a Camins va atorgar directament 48.825 euros a cada municipi per arranjar i millorar camins i pistes. Alhora, asseguren que des de la Diputació es va intentar atorgar 40.000 euros a l'Ajuntament de Torà per la millora d'aquesta via a través de les Inversions Financerament Sostenibles de l'any 2019, però "no va prosperar per un seguit de dificultats en la tramitació per part de l'Ajuntament".

A més, asseguren que l'actual Pla de Camins de la Diputació de Lleida atorga a Pinós 20.000 euros i a Torà 22.500. Segons la Diputació, aquesta quantitat quadruplica la del Pla de Camins 2017-28. Els consistoris també disposen del Pla Especial de Cooperació municipal que, segons aquest ens, poden destinar a fer alguna reparació de camins.

De cara al setembre, la Diputació de Lleida assegura que aprovarà el pla d'inversions 2020-2021 que també atorgarà als dos ajuntaments "uns imports suficients com per poder planificar alguna actuació sobre aquesta via"

Finalment, fonts de la Diputació de Lleida asseguren que "respecten l'autonomia local" i no posen en dubte "quines són les prioritats d'inversió dels ajuntaments", sinó que vetllaran perquè "disposin dels fons per realitzar les obres que considerin més adients a les necessitats de la seva ciutadania".