El Consell Comarcal del Solsonès defensa el repartiment de la subvenció que ha indignat bona part dels ajuntaments de la comarca (vegeu edició d'ahir) al·legant un equilibri en els imports rebuts per cada municipi des del 2011.

En un comunicat l'ens comarcal destaca que els municipis que aquest any es beneficiaran de l'import d'aquestes subvencions són els que havien rebut menys diners des del 2011. Així, Castellar de la Ribera s'havia beneficiat de 26.000 euros, la Coma i la Pedra de 6.000, la Molsosa de 2.500 i Clariana de Cardener de 50.000. En el cas de l'últim, però, es fa per complir l'aportació que rep aquest municipi com a compensació per la ubicació de l'abocador comarcal al seu terme.

Per altra banda hi ha municipis com Navès, un dels impulsors de la queixa promoguda per bona part dels ajuntaments de la comarca, que ha rebut gairebé 170.000 euros en els darrers anys.

Des del Consell asseguren que hi poden haver altres propostes, com ara fer tabula rasa a partir del 2021, oblidant les inversions anteriors, i donar a tots els municipis imports menors en funció dels km que tenen, per poder fer petites actuacions. Una altra opció podria ser actuar sempre només en determinats camins considerats essencials o fins i tot una combinació d'aquestes i/o altres possibilitats. Això caldrà debatre-ho d'ara en endavant.

L'ens comarcal també recorda que el criteri més rellevant per prendre aquesta decisió ha estat la recomanació de fer 3 o 4 actuacions en punts concrets per poder complir el termini establert.