L'Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central impulsa, a partir del setembre, un nou grup de suport a la lactància materna que treballarà a les comarques del Bages i el Solsonès.

L'equip de l'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del Bages-Solsonès oferirà suport a l'alletament a les mares i parelles d'aquesta zona que en puguin necessitar.

Quan una mare acaba de parir i dona el pit, al principi pot tenir dificultats i sovint necessita suport per part de professionals que li ofereixin orientació i assessorament i això es farà des d'aquest nou grup de suport.

A conseqüència de l'actual situació de pandèmia provocada per la covid-19, el Grup de Suportde lactància es durà a terme a través d'Internet i estarà conduït per una llevadora. La primera sessió serà el 7 de setembre i les següents es programaran cada dilluns, entre les 11 i 12 del matí.

L'ASSIR manté les visites amb la llevadora i els grups de postpart que es fan actualment i amplia l'atenció que ofereix amb aquest grup de suport, per a l'assistència al qual no serà necessària fer una inscripció prèvia.