Al Centre Sanitari del Solsonès no s'ha detectat cap cas positiu nou de coronavirus des de divendres passat. Han donat negatiu les 80 proves PCR realitzades en diferents tandes fins aquest dimecres. Així, no ha aparegut, fins ara, cap cas entre els contactes estrets de les persones contagiades que es van identificar la setmana passada. Aquest divendres hi ha programats prop d'una trentena de testos més de control que, en cas que surtin negatius, permetran donar l'alta a aquells contactes.

Així, l'afectació de la covid-19 aquesta setmana al Solsonès difereix diametralment de la de l'anterior, quan es van detectar cinc nous positius, un dels quals de fora de la comarca, d'edats compreses entre els 4 i el 60 anys. De totes maneres, les autoritats locals demanen continuar extremant les precaucions per tal d'evitar la propagació del virus, sobretot pels casos asimptomàtics.

Paral·lelament, els responsables del Centre Sanitari mantenen reunions aquesta setmana amb les direccions de les llars d'infants i centres educatius de primària i secundària per acordar el protocol de comunicació i seguiment dels casos que es vagin detectant des de l'inici del curs. Òbviament, "se seguiran les indicacions del Departament de Salut, però es treballa per garantir una via més directa entre l'equipament sanitari i les escoles", afirma el doctor Juan Campus, director mèdic del Centre Sanitari.

D'entrada, només es faran les proves als docents i alumnes que siguin simptomàtics i, en cas que el resultat doni positiu, s'aïllarà tota l'aula durant catorze dies i es realitzarà el test a tots els infants o joves del grup.