La restauració completa de l'orgue de la catedral de Solsona té un pressupost total de 671.762,85 euros dels quals ja se n'han recaptat prop de 150.000. L'encarregat de rehabilitar l'únic orgue històric de Catalunya que encara queda per rehabilitar és el mestre orguener Albert Blancafort.

Actualment ha finalitzat la primera fase de les tres que formen part del projecte. Aquesta consistia en el desmuntatge de les manxes, els tubs de fusta i els salmers que, després de ser traslladats al taller Blancafort, a Collbató, ja han estat adequats i reparats. Ara ja hi ha les manxes restaurades i col·locades a lloc, i els salmers i uns quants tubs de fusta restaurats i emmagatzemats a la catedral.

El següent pas consistirà en la restauració del moble i té un cost de 45.000 euros. Finalment quedarà l'última i la més costosa de les fases. Es tracta de la rehabilitació i la col·locació de la totalitat de tubs i mecanismes restants. A més a més, es farà el muntatge d'un nou pedaler.

Cal recordar que l'orgue de Solsona va ser construït l'any 1853 per l'orguener Gaietà Vilardebó, considerat un dels millors orgueners del segle XIX i que des de l'any 1885 no se li ha fet cap actuació important. El de Solsona és un orgue de l'escola catalana i és dels pocs del país que tenen dues sonoritats: barroca i romàntica.