L'Agrobotiga de Territori de Masies s'ha posat en marxa aquesta setmana a la recepció del restaurant del Miracle, a Riner. L'espai té productes dels socis de la cooperativa rural, en una aposta per la venda i el consum de proximitat.

Des de la botiga, la cooperativa vol facilitar l'accés al producte del territori «compromès amb els nostres pobles, la nostra cultura i el nostre entorn», a més de «crear alternatives que neixin de la cooperació, la solidaritat i el compromís amb el nostre país, perquè per viure a pagès, n'hem de viure», segons expliquen membres de la cooperativa.

Territori de Masies ha impulsat, a través del projecte Tasta Territori, una xarxa de punts de venda i informació, on hi ha la Formatgeria del Miracle (Riner), les Casas de Matamargó (Pinós), Cal Paradís de Salo (Sant Mateu de Bages), les Corts de Biosca i el Mas, al punt d'informació turística de Castelltallat (Sant Mateu de Bages), el Parc de les Olors de Claret (Torà), el Càmping el Solsonès (Solsona), dPagès (Solsona), Toleràncies (Solsona), la Botigueta de Riuverd (Solsona) i l'Oficina de Turisme del Miracle. També hi ha col·laboradores com ara La Senalla de Calaf i l'Estació Servei Troy Palà de Cardona, que, tot i no ser socis, venen productes de Territori.

Es tracta d'espais de venda directa o de proximitat, de productes propis i d'altres que formen part de la cooperativa. La xarxa de botigues té, per objectiu, millorar l'accessibilitat i la visibilitat dels productes de Territori de Masies, promoure la cooperació i enfortir-la, així com difondre i promoure el comerç i la venda de proximitat.

La cooperativa creu en el consum associat a una responsabilitat social i ambiental, i també política. És a dir, que cal promoure el consum de béns i serveis produïts a escala local, que garanteixin determinades relacions laborals i que busquin la sostenibilitat territorial.

Com a novetat, s'està treballant per elaborar preparats culinaris, com ara croquetes, amb productes del territori.