L'Ajuntament de Solsona ha decidit cancel·lar alguns actes de la festa major d'enguany com són els castells de focs del dia 7, les tronades, les sortides de la imatgeria festiva i el Concurs de músics al carrer davant l'alt risc de rebrot de coronavirus que es viu arreu de Catalunya. Es tracta d'actes en què no es pot controlar la capacitat, tots els que són a peu dret. En altres casos, es modifica l'horari o l'emplaçament de la convocatòria.

L'alcalde, David Rodríguez, va publicar ahir un vídeo a les xarxes socials per parlar d'aquestes mesures i apel·lar a la celebració de la festa major «amb responsabilitat i solidaritat». El batlle admet en el seu discurs que el consistori es va plantejar suspendre la festa atenent a les circumstàncies actuals i al fet que ens trobem a les portes del començament del curs escolar. Però «hem apostat per no perjudicar més la cultura i mantenir aquells actes que ens permeten un control absolut de l'aforament i de les distàncies mínimes». En canvi, es prescindeix d'aquelles convocatòries que «propicien un efecte crida de públic a peu dret», afirma Rodríguez.

Pel que fa a canvis d'emplaçament, l'espectacle familiar de circ del dia 8 a les set de la tarda es durà a terme a la plaça de l'U d'Octubre i l'audició de sardanes de dos quarts de vuit, a la plaça del Consell Comarcal. Quant a horaris, el concert jove del dia 8 s'avança a dos quarts de deu del vespre i el del dia 10, a les deu de la nit.