El Seminari Major del bisbat de Solsona actualment té set seminaristes, una de les xifres més altes de Catalunya en relació amb la seva població, segons afirmen des de la institució eclesiàstica.

Segons afirma el bisbe de Solsona, Xavier Novell, en la seva glossa d'aquesta setmana, quan es va fer el seu nomenament com a màxim representant del bisbat el novembre de l'any 2010 només hi havia 1 seminarista, mentre que actualment n'hi ha 7.

L'increment de seminaristes durant els darrers anys ha portat Novell a haver de designar un rector encarregat del Seminari Major i l'escollit ha estat el fins ara rector de Berga, Marc Majà. «Ja fa un parell d'anys veia que el treball del Seminari Major desbordaria la meva disponibilitat però veia difícil el nomenament d'un rector perquè sabia que havia d'alliberar un dels rectors de les parròquies més grans», assegura Novell en el seu escrit.

El bisbe de Solsona destaca el fet de poder tenir set seminaristes a la seva diòcesi després d'haver patit «una sequera vocacional» i assegura que ha estat gràcies «al treball de les famílies, parròquies, la delegació de vocacions, el Seminari Menor en família i el santuari de Lord, que tornem a començar el curs amb set seminaristes majors». La darrera incorporació al Seminari Diocesà és un noi de Berga.

Segons Novell, aquest nomenament només és un dels aspectes del pla d'acció per al Seminari Major que està ultimant el bisbat per aconseguir pastors de comunitats parroquials que siguin «espiritualment provats, intel·lectualment formats, humanament madurs i pastoralment missioners». En aquest sentit el bisbe assegura que encara es treballa en aquest pla d'acció i que el farà públic properament.

Cal recordar que Marc Majà va ser nomenat rector del Seminari Major a més de convertir-se en el nou consiliari de la Delegació de Joventut i de l'Escola d'Evangelització Sant Andreu i quedar adscrit a la parròquia de la Nostra Senyora de la Mercè a Solsona.

A més a més del trasllat de Majà de Berga a Solsona, el bisbat va introduir altres canvis en la seva estructura. D'aquesta manera, s'ha fet el nomenament de Jaume Prat com a nou rector de la parròquia de Santa Eulàlia de Berga i el de l'exrector de Solsona Lluís Tollar com a rector de Gironella, juntament amb Jordi Orobitg, entre d'altres.