Solsona ha engegat avui dilluns el curs escolar d'enguany amb les idees molt clares pel que fa a les mesures de seguretat que cal seguir per minimitzar el risc de contagi de la covid-19. Precisament aquestes mesures fan d'aquest inici de curs una situació estranya per tothom, però tant els docents com els alumnes s'han mostrat il·lusionats per poder tornar a l'escola malgrat la pandèmia.

L'Escola El Vinyet, que enguany acull a uns 220 alumnes, ha preparat quatre entrades diferents. L'entrada principal i una altra situada al mateix carrer han anat destinades als més petits, als infants de parvulari. També s'han habilitat dues entrades més al carrer Busa pels mitjans i els grans per tal d'evitar encreuaments entre cicles. A més, a part de la divisió d'entrades s'han dividit els infants per grups de convivència amb els que compartiran aula. Fins passats 2/4 de 10 no han entrat tots els grups a les seves respectives aules.

L'equip directiu del centre, que enguany s'estrena, ha afirmat a Regió7 que encaren el curs amb ganes i amb l'esperança d'evitar un nou confinament per aconseguir que la situació es normalitzi el més aviat possible. Per altra banda, els infants han encarat el primer dia de classe amb nerviosisme però també amb ganes. Pel que fa als pares i mares se'ls ha pogut veure preocupats i atents per seguir les normes de seguretat.

A més de les entrades esglaonades, el centre ha dividit els horaris de pati per no fer coincidir molts grups, farà rentar-se les mans diverses ocasions durant el dia i guardarà les distàncies de seguretat entre els diferents grups de convivència.