21 de setembre de 2020
21.09.2020
Regió7

Finalitza el confinament d'una setantena de persones a Sant Llorenç de Morunys

Els 8 casos positius de covid-19 que es van detectar han estat lleus i no han requerit hospitalització

21.09.2020 | 12:49
Entrada de Sant Llorenç de Morunys

Aquest dilluns ha finalitzat el confinament domiciliari d'unes 70 persones a Sant Llorenç de Morunys. L'aïllament va ser decretat després de la detecció de 8 casos positius de covid-19 al poble solsoní. L'alcalde, Francesc Riu, ha confirmat a Regió7 que «hi va haver 8 casos i la majoria avui han acabat el confinament dels 14 dies. Entre tots eren unes 70 persones confinades que havien tingut contacte amb els casos positius».

El batlle ha informat també que els símptomes de les vuit persones afectades han estat lleus i no ha calgut realitzar cap ingrés hospitalari. «Hi ha hagut un elevat nombre de confinaments, entre un 7 i un 8 per cent de població, als quals cal agrair el compliment estricte per part de tots», assegura l'alcalde en un comunicat que també valora la «gran feina feta pels responsable mèdics de Sant Llorenç». L'Ajuntament de Sant Llorenç ha estat en contacte permanent amb les vuit persones afectades al poble i els vol «agrair la seva actitud».

Durant els dies d'aïllament, es van produir acusacions entre els vilatans de Sant Llorenç a les xarxes socials que han enrarit l'ambient al poble. L'alcalde ha afirmat que «segur que ha sigut fruit de la situació, però si en un futur pròxim vivim una altra situació similar caldria corregir aquestes accions pel bé comú de la nostra població». Segons afirma el batlle, hi ha hagut acusacions creuades de gent que opinava que algun veí estava incomplint al confinament. «No s'han de fer suposicions, si algú tenia alguna sospita ens ho havia de comunicar a nosaltres, a l'Ajuntament, però ho han posat al Twitter i això és perjudicial», comenta Riu.

Tot i que el confinament d'aquesta setantena de persones ha finalitzat, l'alcalde demana extremar les mesures de prevenció i ha anunciat que denunciaran totes aquelles accions que puguin suposar un perill per la població. «Som una zona que tenim molt volum de gent als caps de setmana i denunciarem actituds que puguin suposar un perill. No volem fer de policies, però tampoc volem que ens torni a passar, perquè avisem, tornem a avisar i tot continua igual», afirma l'alcalde. Riu ha confirmat a Regió7 que fa 15 dies es va denunciar un grup de joves que incomplia la normativa realitzant un «botellón».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook