El risc de contagi per coronavirus no havia estat mai tan elevat com fins ara a Solsona, i és que segons les dades que ha publicat l'Ajuntament de Solsona en un comunicat, l'índex de rebrot ja arriba a 980,24 punts, mentre que a tot el país se situa en els 438,48 punts. En plena segona onada de la pandèmia, continua accentuant-se l'augment de contagis al Solsonès i, especialment, a la capital comarcal.

Des del divendres de la setmana passada, el Centre Sanitari ha detectat 16 positius i s'han confinat sis grups de l'Institut Francesc Ribalta. Per això, les autoritats locals i la direcció de l'ens de salut fan una crida a la responsabilitat i demanen a tothom que limiti els desplaçaments no essencials i que eviti al màxim les trobades socials.

Divendres passat el Centre Sanitari va dur a terme 59 PCR, amb les quals van diagnosticar-se nou casos positius. Aquest dilluns, d'altra banda, s'han fet 47 proves, que han detectat set positius més. D'entre els 16 casos nous, tres són alumnes de l'Institut i un, un docent del mateix centre.

Cal destacar que els positius detectats presenten símptomes lleus i tenen edats compreses els 11 i els 60 anys. D'altra banda, l'ens de salut posa de relleu que no hi ha cap cas de coronavirus entre els usuaris de l'Hospital Pere Màrtir Colomés, la qual cosa evidencia el rigor amb què s'estan adoptant les mesures de seguretat anticovid a la residència.

L'Institut a l'espera de més resultats

L'Institut Francesc Ribalta té actualment sis grups confinats amb un total de 109 alumnes, tots d'ells de 4t d'ESO. El centre ja va confinar dos grups la setmana passada després de detactar un positiu al grup de 4t C i dos més (un alumne i un docent) a sun subgrup de 4t A, la classe del Programa de Diversificació Curricular (PDC). Aquesta setmana ja són 8 els positius detactats: 1 a 4t C, 6 al subgrup del PDC i un altre positiu a 4t A.

Salut ha decidit ampliar els cribatges a totes les aules de 4t amb el conseqüent confinament. D'aquesta manera, aquest mateix matío s'han realitzat les proves PCR a les instal·lacions del centre a tots els alumnes de 4t B, D i E, la resta de grups de 4t d'ESO. Els resultats encara es desconeixen.

Segons informa l'Institut Francesc Ribalta, les classes de tot 4t d'ESO s'estan duent a terme de forma telemàtica i s'està a l'espera de conèixer tots els resultats per decidir com gestionar aquests casos que s'han detactat al centre.