El departament de Territori i Sostenibilitat ha concedit prop de 2,5 milions d'euros en subvencions a nou consells comarcals de territoris de muntanya i al Conselh Generau d'Aran per a actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural. Tot i que la titularitat d'aquesta xarxa correspon als ajuntaments, els beneficiaris d'aquesta subvenció són, per delegació expressa, els consells comarcals de l'àmbit de muntanya.

El Solsonès amb 301.337 euros, el Berguedà amb 241.028, la Cerdanya amb 233.000 i l'Alt Urgell amb 375.228 són les comarques de l'àmbit de Regió7 que han sigut beneficiàries d'aquesta subvenció. La resta de comarques són l'Alta Ribagorça, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès i la Val d'Aran.

Els territoris de muntanya tenen unes característiques orogràfiques i climàtiques que dificulten les comunicacions, a les quals cal afegir un poblament molt dispers en petits nuclis d'accessibilitat sovint complexa. A més a més, els costos de manteniment d'aquesta xarxa viària, que suma més de 1.000 quilòmetres, són molt elevats i fora de l'abast d'un bon nombre de petits ajuntaments amb recursos tècnics i econòmics molt limitats.