Sant Llorenç de Morunys encara la recta final de dos dels seus projectes més destacats d'aquest any, la tercera fase de la rehabilitació del monestir i la urbanització d'un tram del carrer de la Creueta complementat amb la instal·lació d'una xarxa de fibra òptica per als equipaments de la zona esportiva i escolar.

La Generalitat de Catalunya va iniciar les obres de la tercera fase de rehabilitació del monestir de Sant Llorenç de Morunys a principi del mes de juny passat. Aquesta actuació dotarà de més espai el Museu i Centre d'Interpretació Vall de Lord. L'àmbit d'actuació se centra principalment en la rehabilitació dels edificis de la Casa Prioral i Cal Morrut, que sumen un total de 1.042 metres quadrats, i les capelles que donen al claustre.

Les anteriors fases han permès la restauració del claustre i la consolidació de l'estructura, les cobertes i les façanes del conjunt del monestir; així com l'adequació d'un primer espai com a museu.

També entra en la recta final l'actuació que s'està duent a terme al carrer la Creueta. El projecte consisteix a urbanitzar un tram del carrer per adequar-lo al trànsit de vehicles i evitar que la zona escolar i esportiva es converteixi en un cul-de-sac en les hores punta. A més, el projecte també inclou la implementació d'una xarxa de fibra òptica que donarà servei als equipaments dels Bombers i l'ADF, la llar d'infants, l'escola, l'institut, el pavelló poliesportiu, el del futur local de joves, la piscina municipal i la sala polivalent.

D'altra banda, també s'han iniciat les obres que han de permetre tenir un itinerari pavimentat per a vianants que arribarà fins al camí del Santuari.