El Centre Sanitari del Solsonès va diagnosticar 37 casos nous de coronavirus de dilluns a divendres de la setmana passada, una xifra que confirma l'augment de contagis més significatiu des de l'inici de la pandèmia a la comarca. Aquest volum de positius, però, també s'atribueix a l'important nombre de proves PCR realitzades, que durant aquests dies ha estat de 377.

El doctor Juan Campus, director mèdic del centre de salut solsoní, destaca l'esforç que s'està fent amb la realització de gairebé 400 tests en una setmana i en el seguiment dels positius detectats per tal d'evitar una major propagació de la covid-19. Tot i això, Campus reconeix que "el virus està descontrolat i la seva capacitat de propagació no sembla que afluixi". Pel què fa a la taxa de propagació, el Solsonès se situa en el cinquè lloc de Catalunya amb el valor més elevat, amb una ràtio de 2,24. Quant al risc de rebrot, la capital comarcal manté un índex molt alt de 967,78 punts.

En relació als grups confinats dels centres educatius, en continuen d'aïllats tres de l'Institut Francesc Ribalta i tres de l'Escola El Vinyet. Aquesta setmana s'hi suma un grup de l'Escola Arrels I, el primer del centre, mentre que quatre de l'institut ja han tornat a les classes presencials. En qualsevol cas, des del Centre Sanitari asseguren que el virus està controlat, segons les proves a què es va sotmetre l'alumnat.

Cal recordar que la majoria de positius detectats les últimes setmanes al Solsonès presenten símptomes lleus, si bé el Centre Sanitari informa que la setmana passada va ingressar una persona gran. Les autoritats sanitàries fan una nova crida a la prudència i a complir les directrius que es dicten des del Departament de Salut.