El govern de l'Ajuntament de Solsona va acordar la compra de 80 papereres per substituir les que hi ha actualment al nucli antic amb l'objectiu d'afavorir la recollida selectiva. La proposta va ser una de les escollides en el procés de participació ciutadana, que va decidir destinar part del fons disponible a aquesta millora.

Els motius pels quals s'ha escollit el model Titan, de la marca Novatilu, són la seva gran capacitat, de 95 litres, i la seva forma ovalada, que permet posar-la en espais de poca amplada, com en el cas del nucli antic de Solsona. El fet que disposa de tapa, que evita que la gent hi dipositi una bossa d'escombraries i alhora la protegeix del vent i de la pluja, també ha estat un factor tingut en compte.

L'objectiu d'aquesta mesura també és implantar la recollida selectiva en petit format, i s'ha escollit aquest model, després d'un procés participatiu, prenent com a base la necessitat d'homogeneïtzar el model de paperera en una part important del municipi, com és el nucli antic, els equipaments municipals i els parcs.

El contracte de subministrament de les papereres té un import de gairebé 18.000 euros.