La cooperativa del Baix Solsonès Territori de Masies ja fa mesos que treballa per fer una compra col·lectiva de plaques solars per tal d'impulsar la sobirania energètica que espera dur a terme properament.

Segons van explicar al Consell d'Alcaldes els seus representants, Arnau Vilaseca i Marcel·lí Coromines, al principi unes 100 persones es van interessar en el projecte, que ara és a la recta final per fer la compra i la posterior instal·lació de les plaques solars a la zona on cada comprador la vulgui. El projecte continuarà quan un mínim de 30 persones s'hagin inscrit i hagin fet el pagament, que Vilaseca calcula que serà d'aquí a un o dos mesos.

La compra de plaques solars que proposa la cooperativa Territori de Masies sota el nom «Un Coop de Sol» es basa en el model «claus en mà», una mena de «tot inclòs». És a dir, la cooperativa es responsabilitza del conjunt de l'obra, des del preestudi fins a la finalització i legalització de la instal·lació. A més, el procés cerca preus més competitius a través d'un increment del volum de compra, evitant les rebaixes de qualitat dels serveis i del material que es proveeix, per tal d'assolir uns preus justos tant per a qui compra com per a qui proveeix.