La Biblioteca Carles Morató de Solsona ha iniciat "La biblioteca a casa", una iniciativa per arribar als domicilis de les persones que no poden accedir a les seves instal·lacions. Dimecres que ve, dia 18, es posa en marxa, en fase de prova pilot, aquest nou servei. Està pensat per a col·lectius vulnerables amb dificultats de mobilitat, gent gran, malalts crònics, persones en període de convalescència o en quarantena.

"La biblioteca a casa" funcionarà els dimecres de dotze a dues del migdia i limitarà els seus desplaçaments dins el terme municipal de Solsona. S'oferirà assessorament i préstec de llibres, revistes, CD i DVD. Qui hi estigui interessat ha de contactar amb la biblioteca per telèfon (973483839), correu electrònic (biblioteca.solsona@ajsolsona.cat) o WhatsApp (629421323).

Les persones que s'acullin a aquest servei s'han de fer el carnet de la biblioteca i s'han de comprometre a ser a casa el dia que el personal de l'equipament els dugui els documents. El retorn del material el pot fer qualsevol persona a la bústia de la biblioteca, que és a la façana del carrer del Castell. En cas que no sigui possible, serà recollit també a domicili passat el mes de préstec o quan l'usuari ho demani.

"La biblioteca a casa" arrenca la setmana que ve com a prova pilot per reajustar el servei a la demanda real. L'any passat aquest servei es va posar en marxa pensat especialment per a la gent gran vulnerable, però no se'n va fer gaire ús. Ara, en plena pandèmia i amb l'aplicació de mesures que restringeixen la mobilitat, es preveu que aquesta opció per accedir als documents de la biblioteca tingui més demanda.