El volum de contagis per coronavirus al Solsonès ha disminuït els darrers dies. La setmana passada el Centre Sanitari va detectar 19 casos positius, una xifra que representa una reducció de prop del 60% de positius diagnosticats la setmana anterior. Aquests resultats s'han obtingut a partir de 318 proves, entre tests PCR i tests antigènics ràpids, que es van començar a dur a terme la setmana passada.

Aquesta evolució de la pandèmia a la comarca, que coincideix amb una tendència a la baixa de la velocitat de contagi al conjunt de Catalunya, convida a un optimisme moderat, segons les autoritats sanitàries comarcals, malgrat que es vol reiterar la necessitat de no abaixar la guàrdia. Segons un dels darrers informes amb dades epidemiològiques facilitats pel Servei Català de la Salut, la taxa d'incidència dels darrers set dies al Solsonès se situa entre els 100 i els 150 positius per cada 100.000 habitants. A Solsona, concretament, tot i que continua considerant-se molt elevat, l'índex de risc de contagi ha baixat fins als 406,78 punts.

Pel que fa a les escoles, la setmana comença amb un grup confinat a l'Escola El Vinyet, que es va aïllar la setmana passada, mentre que la resta de col·lectius escolars ja s'han reincorporat de forma presencial als centre docents. També cal destacar que no s'ha registrat cap nou cas de coronavirus a l'Hospital Pere Màrtir Colomés, on es va detectar un positiu entre els usuaris el dia 7. Segons el protocol establert, s'hi va dur a terme un cribratge a tots els professionals i residents per descartar contagis.