El Departament d'Educació va posar ahir a concurs les obres per restaurar i reforçar el mur que separa l'institut Francesc Ribalta del camp de futbol municipal i les piscines i que es va esfondrar el mes de maig passat.

El pressupost del projecte és de 270.529,09 euros i el termini previst de les obres és de dos mesos i mig des del seu inici, que podria ser passades les festes de Nadal tenint en compte que les empreses candidates tenen temps fins al 7 de desembre per enviar les seves ofertes. Més enllà del restabliment del mur, l'actuació també inclou assegurar l'estructura del gimnàs de l'institut i del camp municipal perquè s'hi puguin dur a terme les activitats corresponents. Així, abans de cap actuació sobre el mur derruït, es demolirà una franja d'1 metre d'ample de paviment esportiu i la zona de vestidors per reconstruir-la novament després de reforçar els murs de l'equipament.

Posteriorment es demoliran els 2 trams de murs afectats i s'estabilitzarà el talús resultant fins a l'execució del mur. Després se'n faran 2 de nous, amb la base des de la cota del camp de futbol amb un petit mur frontal per retenir les aigües drenades que es prolongarà en tot l'ample del camp. Finalment s'urbanitzarà la zona de coronació del mur davant del gimnàs amb vorera, paviment i drenatge i es reposaran els serveis afectats tant en el gimnàs com en el camp de futbol.

El mur de contenció de l'institut Francesc Ribalta es va esfondrar la nit del 23 de maig, hores després que es detectés a la seva base el trencament de la canonada d'aigua que puja pel talús entre el camp de futbol municipal i l'institut i abasteix les instal·lacions del centre i de veïns de la zona. El dia següent, l'operari que s'havia encarregat de la reparació de la canonada va comprovar que un tram important del mur de contenció s'havia desplomat i que en perillava l'estabilitat a causa d'un moviment de terres.