Aquest any Solsona i la comarca del Solsonès centraran la seva commemoració del 25-N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, en canals virtuals. Ho faran amb la divulgació de material de prevenció de les violències masclistes adreçat als col·lectius de joves. De fet, els vídeos ja es poden veure al web www.campanyaimpensables.cat.

D'una banda, es publiquen tres vídeos breus de la monologuista andalusa Pamela Palenciano, que dona eines de reflexió a la població juvenil a partir de la seva experiència com a víctima de violència amb la seva primera parella dels 12 als 18 anys. Els seus vídeos ajuden a detectar, prevenir i abordar la problemàtica. Palenciano és creadora del monòleg No sólo duelen los golpes, que ha dut a diferents escenaris d'arreu del món amb humor i ironia.

Un altre material el constitueixen vídeos breus del psicopedagog i formador Daniel Gabarró per reflexionar sobre l'educació que reben infants i joves en l'àmbit familiar. Gabarró se centra en eines per a la prevenció de la violència des de l'educació efectiva i sexual, i explica com educar els nens i els nois en un model de masculinitat que faci impensables les violències. Aquesta campanya es difondrà a través del compte d'Instagram de la campanya Impensables i es farà arribar també als centres de secundària i a entitats educatives per tal de treballar-los a l'aula i poder-ne fer difusió.

També sota el paraigua d'aquesta campanya, dimarts que ve, dia 24, el Consell Comarcal obrirà les inscripcions al curs titulat «L'impacte de la violència masclista en els infants». L'impartirà el psicòleg expert en violència de gènere Raúl Liziana els divendres 4 i 11 de desembre de nou a onze del matí. És una formació adreçada a professionals dels àmbits de la salut, els serveis socials i l'educació, entre altres.

Aquesta campanya té el suport de l'Institut Català de les Dones i rep el finançament de la Secretaria d'Estat d'Igualtat.