Aquesta setmana comencen les obres de millora de la seguretat de tres passos de vianants no elevats situats a l'avinguda de la Mare de Déu del Claustre de Solsona. Es tracta d'una actuació que s'emmarca dins el pressupost participatiu 2020-2021, en el procés del qual la millora de la seguretat d'aquests punts va convertir-se en la prioritat més votada.

Els treballs consistiran en l'ampliació de l'espai de vorera dels tres passos de manera que el vianant pugui disposar de més espai segur per avançar la sortida a la calçada. Aquesta ampliació farà que les persones no quedin amagades rere els vehicles estacionats i siguin més visibles per als conductors.

Les obres seran executades per l'empresa Construccions Joan Colell Boix i per un import de 23.157 euros. Està previst que s'executin en el termini d'un mes, aproximadament, i estiguin enllestides abans de final d'any, tot i que també dependrà de les condicions meteorològiques. L'Ajuntament de Solsona assegura que s'intentarà que l'afectació al trànsit de vehicles i vianants d'aquesta zona sigui mínima.

Aquesta proposta va ser la més votada amb diferència per les divuit persones que van integrar l'equip de treball del tercer pressupost participatiu de Solsona, el centrat en les actuacions a dur a terme l'any 2020 i 2021. L'equip de treball es va decantar especialment per aquesta actuació dins d'una llista de 6 opcions després de l'experiència que els va suposar presenciar l'atropellament d'una parella al pas de vianants que està situat davant del tanatori durant la visita de camp per estudiar i avaluar aquesta actuació.