L'estat de la pandèmia al Solsonès posa el focus aquests dies en un grup infantil de P5. Dels 24 casos positius de covid-19 diagnosticats la setmana passada a partir de 91 PCR i un test ràpid, onze són infants d'aquest curs de P5 de l'Escola Arrels Primària de Solsona. Per aquest motiu, i per precaució, a més de la línia afectada per la covid-19, el centre ha confinat l'altra línia de P5 per precaució.

Tots els infants són asimptomàtics. Aquests dos grups són, en aquests moments, els únics col·lectius escolars confinats al Solsonès. El ritme de contagis per coronavirus, doncs, continua estancant-se, malgrat aquest brot. A Solsona l'índex de risc de contagi es situa en 398,25 punts segons les dades del Departament de Salut, una xifra que continua considerant-se molt elevada. El Centre Sanitari alerta que "ara cal anar molt en compte per a la desescalada i continuar extremant les precaucions".

Dels pacients positius del Solsonès, a banda dels infants, la majoria presenten símptomes lleus, si bé hi ha tres persones ingressades. Aquesta setmana es farà un seguiment exhaustiu dels grups escolars afectats i el seu entorn.