El Consell Comarcal del Solsonès s´ha mostrat molt favorable a la decisió de la Generalitat de passar del confinament municipal al comarcal, a partir del proper dia 7 de desembre, sempre que les xifres de contagi ho permetin.

En aquest sentit, Sara Alarcón, presidenta de l´ens, va indicar que, en comarques amb una baixa densitat de població com és el cas del Solsonès, té més sentit la delimitació comarcal que municipal, i encara més tenint en compte la pròpia naturalesa dels petits municipis. En aquest sentit, Alarcón va explicar que «no hauria de fer por, a les autoritats catalanes, alhora de definir les diferents polítiques públiques, aplicar unes normatives adequades a les singularitats del territori».

La portaveu del grup comarcal de Junts, Isabel Pérez, va declarar que «ens sembla molt bé aquest confinament en àmbit comarcal» si bé va afegir que «lamentem que no s´hagi aplicat abans, ja que el Solsonès, com a comarca, té unes característiques molt concretes que farien possible l´obertura abans».

Per la seva banda, el portaveu comarcal d´AIS, Joan Solà, va reclamar que «en una propera ocasió es tingui en compte el món rural i les característiques a diferents punts del territori». Solà va anar més enllà afirmant que «en comarques com la nostra, la demarcació comarcal ja s´hauria hagut de tenir en compte des d´un bon començament». En el cas del grup APS-CUP, aquests van optar per no fer declaracions.