Una part de les persones que resideixen al bloc de pisos ocupat situat al número 16 de la carretera de Manresa de Solsona continuen generant malestar entre els veïns. L´últim motiu, una baralla en la qual hi va haver d´acudir la Policia Local i els serveis mèdics, tal com va informar el regidor de Junts, Marc Barbens, en el darrer ple del consistori.

L´alcalde de Solsona, David Rodríguez, explica que el consistori està treballant per poder trobar una solució al conflicte generat per part dels okupes del bloc. «Sabem que hi ha dos perfils diferenciats de convivents al bloc de pisos. Sabem que hi ha famílies amb canalla i que, per tant, necessiten una especial atenció. Després hi ha gent més conflictiva, que és la que ens preocupa», afirma Rodríguez que afegeix que el problema no és l´ocupació com a tal, sinó l´actitud i el comportament d´alguns dels ocupants.

El consistori està treballant per conèixer quina és la situació dels ocupants del bloc, tot i que no pot saber del cert quanta gent hi ha ni quants pisos estan habitats. «Amb la Policia Local i els Mossos d´Esquadra hem intentat fer un seguiment de la gent que hi ha a l´edifici, però és difícil de saber perquè hi ha gent que no t´obre la porta i per tant no saps qui hi ha ni quants són», lamenta l´alcalde.

Rodríguez també ha contactat amb la propietat del bloc, un fons d´inversió estranger, del qual li consta que s´ha posat en contacte amb les persones que viuen al bloc.

«Ens trobem una mica impotents perquè ara mateix no hi podem fer gran cosa. Ens estem fixant en el què s´ha fet a altres llocs com per exemple a la comarca del Bages, on s´ha creat una taula de seguiment de casos d´ocupació», diu Rodríguez que informa que també s´està esperant a què els Jutjats ajudin en la resolució d´un conflicte que ha generat sorpresa a Solsona per ser el primer cas d´aquesta índole que es viu a la capital del Solsonès.