L´Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys sent que la resolució definitiva del Pla Únic d´Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024 «suposa un menyspreu absolut» cap al municipi ja que consideren que la Generalitat no va tenir en compte les al·legacions que van presentar un cop es va denegar l´ajut per reformar el pavelló municipal en la resolució provisional de la convocatòria.

El consistori piteu va sol·licitar un ajut per fer una reforma integral del pavelló esportiu del poble, que actualment està en un estat «molt precari». Segons l´alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu, les actuacions en equipaments compartits per diferents municipis, que en aquest cas és utilitzat per la Coma i la Pedra i Guixers a més de Sant Llorenç, tindrien més punts de cara a obtenir l´ajut.

Un cop publicada la resolució provisional, es va denegar l´ajut ja que no es va tenir en compte els punts referents a que l´equipament destinatari de la subvenció era compartit per diferents municipis. El consistori piteu va presentar al·legacions incloent cartes dels Ajuntaments de la Coma i la Pedra i Guixers, a més de l´Institut Escola de Sant Llorenç, usuari habitual de l´equipament i un recull de premsa per justificar que el pavelló és utilitzat per aquests ens.

Quatre mesos després, en la resolució definitiva del PUOSC 2020-2024, s´ha tornat a denegar l´ajut i no s´han tingut en compte les al·legacions ja que la puntuació de la sol·licitud és la mateixa que en la resolució provisional. El consistori piteu lamenta que també s´hagi denegat un projecte per a la millora de l´Institut Escola pel mateix motiu. També es queixen d´haver rebut ajuts per valor de 159.330 euros en quatre anys, mentre que «a la majoria de poblacions estan entre 250.000 i 350.000 euros».

En el comunicat asseguren que «queda demostrat un maltractament important envers la nostra població» i afirmen haver fet una queixa a la Delegada del Govern. El batlle també va assegurar a Regió7 que estudiaran si fer una reclamació al contenciós administratiu per defensar els interessos dels seus veïns i veïnes.