El nombre de positius de covid-19 registrats al Centre Sanitari del Solsonès experimenta una lleugera disminució. La setmana passada es van detectar 14 casos nous a partir de 133 PCR, i un a través de 23 tests antigènics ràpids, mentre que aquesta setmana s'han diagnosticat fins ara tres positius d'un total de 138 proves PCR.

Si aquesta tendència es manté, representaria una reducció significativa dels positius per coronavirus. El Centre Sanitari recorda que cal esperar a comprovar els resultats del cribratge poblacional amb 750 tests d'antígens ràpids d'aquest dijous i divendres. També aquesta setmana se sotmetrà a un garbellament el personal de les residències Pere Màrtir Colomés, de Solsona, i La Vall, de Sant Llorenç de Morunys.

L'ens de salut comarcal recorda que les xifres que ells faciliten, sobretot referent al risc de rebrot, difereixen de les publicades pel portal de dades de la Generalitat, i per tant, de les publicades a aquest diari, en part a causa del període de referència pres, ja que en aquest darrer cas s'utilitzen dades de fins a tres dies abans.

A partir de dilluns que ve, dia 7, es preveu el pas del confinament municipal de cap de setmana al comarcal, motiu pel qual, des del Centre Sanitari del Solsonès, se segueix demanant a la població la màxima prudència i que prengui totes les mesures necessàries per evitar el contagi.