El Grup de Natura del Solsonès (GNS) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) han instal·lat 8 caixes-niu per a mussol pirinenc al Port del Comte gràcies al finançament de Knauf i de Tuixent-La Vansa.

Els darrers anys, s´ha fet seguiment d´aquesta espècie mitjançant estacions d´escolta i estudis bioacústics al nord del Solsonès, gràcies al projecte Interreg Habios, obtenint dades minses de la seva presència. La poca maduresa del bosc fa que l´estructura no sigui ideal pel mussol pirinenc a la vegada que hi hagi poca disponibilitat de cavitats per fer-hi nius i reproduir-se i probablement baixa densitat i diversitat de petits mamífers, base de la seva alimentació.

El mussol pirinenc és un petit rapinyaire estrictament nocturn que viu en boscos de pi negre. Les poblacions de mussol pirinenc de Catalunya es troben aïllades de la resta de poblacions europees. Actualment aquí es troben en hàbitats forestals subalpins no gaire madurs i amb manca de cavitats on fer-hi el niu entre d´altres factors, el que fa que es compti amb una població no gaire nombrosa i que estigui considerat com a «Vulnerable» segons el catàleg de fauna amenaçada de Catalunya, que està pendent d´aprovació